onsdag 28. august 2013

Korsommer for barn og unge!

Se her noe av hva Ung i Kor og Ung Kirkesang har fått til i sommer! 


NORBUSANG i Fredrikstad ble arrangert av Ung Kirkesang i mai med over 500 unge fra hele Norden som kom og sang! Her kan du lese mer om suksessen!



I juni møttes ungdommer fra hele Norge i Ung i Kor sitt organisasjonsopplæringsprosjekt - UKO for å ha arrangørskole, holdt av Oslo Musikkråd. Her jobber de iherdig med å lage en fiktiv festival. 

Korsommerskoler

I løpet av sommeren har Ung Kirkesang og Ung i Kor arrangert hele seks korsommerskoler med et stort spekter av innhold og aktiviteter for alle aldersgrupper. Deltakerne får med seg felleskor, sangtimer, musikkteori, workshops, vokalgruppe, musikklek og mye mer..!

Ung Kirkesang arrangerte en sommerskole på Mjuklia med avsluttende sanginnslag i gudstjeneste i Nidarosdomen som høydepunkt. Her er hele gjengen på vei til stranda for en pause i øvinga. 
Den andre sommerskolen ble holdt på Lund i Kristiansand, både for sangere og unge ledere. Det ble mye flott sang men også tid for andre sommeraktiviteter og en tur til dyreparken. Her er øvinga i full gang:
Ung i Kor arrangerte fire sommerskoler samme uke: 

VestKos 13 gikk av stabelen på Sunnhordland folkehøgskule med 33 sangglade deltakere, og fire inspirerende instruktører. VestKos13 ble avslutet med en fantastisk konsert i Løa på folkehøgskulen. Salen var helt full av publikum som ville se hva deltakerne hadde jobbet med. På bildet har du hele gjengen samlet.
Nordkos, som ble arrangert i Tromsø, var igjen en suksess med 26 deltakere fra Nordland, Troms og Finnmark. Her er bilder på glade deltakere, tatt rett etter den siste konserten. 

På Torshus folkehøgskole i Orkdal ble Sommersanguka 2013 arrangert av Ung i Kor Midt og Sør-Trøndelag musikkråd. 54 ungdommer hadde meldt seg på, og det overordnede temaet for skolen var POP! 1960-2013. Sommersanguka 2013 ble avsluttet med en konsert for familie og venner hvor deltagere viste fram det de hadde jobbet med hele uken.

Oslo Barne- og Ungdomskorforbund gjorde som i fjor og holdt sin sommerskole, KOS, rett over grensen i Sverige. En intens uke med korsang, samhold og nye bekjentskaper kan sammenfattes slik: 


Etter nasjonal prøvesang ble årets utgave av Norges Ungdomskor 2013 satt sammen. 40 sangere mellom 16 og 26 år reiste i sommer til  Ungarn, Slovenia og Italia for konserter og korkonkurranse. På programmet for 2013 stod norsk og utenlandsk kormusikk fra 1900- og 2000-tallet, samt norsk folkemusikk.

Dirigent for årets prosjekt var Tone Bianca Sparre Dahl, til daglig dirigent for Schola Cantorum og førstelektor ved Norges Musikkhøgskole i kordirigering. En av koristene var Mari Midtli, 16 som ikke bare sang, men spilte også fele i folkemusikkdelen, hvor koret framføret stykker av Gjermund Larsen. 

Norges Ungdomskor stilte i to klasser i konkurransen i Gorizia, og tok hjem første pris i musikk fra 1900-tallet og framover, samt guldmedalje i folkemusikklassen. Dessuten fikk koret pris for beste program og andre plass i Grand Prix. Ikke verst etter ca. en uke med prøver!

Turen ble avsluttet med en konsert i Oslo Domkirke 23.juli, og her kan du se noe av det som ble framført der: 








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar